Thursday, April 7, 2016

syukur

hai semua, lately ni banyak sgt encounter dengan benda2 yang buat saya rasa bersyukur sangat. kalau sebelum ni, rasa, saya lah yang paling susah, rupa2nya ada orang lain yang lagi susah.

ada yang nak kahwin tapi tiada calon
ada yang dah kahwin tapi tiada anak
ada yang nak kerja tapi tiada kerja
ada yang yatim piatu inginkan kasih sayang ayah mak


ada orang yang dah kahwin tapi ....
ada yang ada anak tapi .....
ada yang ada kerja tapi ....
ada yang masih ada mak ayah tapi ...

semua ada "tapi" lah

memang betul setiap yang berlaku memang ada hikmahnya..

xx

Friday, November 6, 2015

i need that ikan laga


i need this thing. hello, its an iphone. everyone has it. i should have one.
ive been bugging my husband to get me something for our *ehem* anniversary.

but getting a more than 3.5k for a phone it's just soooo wrong?

duh. maybe we just use that money for a short but expensive vaccay? he he he

Thursday, November 5, 2015

parents

i still remember those days when i was still small, ayah used to carry me around the house. 
i still remember those days when i always asked for doraemon comic books from ayah every time he got back from work.
i still remember when i used to ask for a&w from mak as "upah" after helping her to line up at the bank.
i still remember asking mak to cook nasi ayam because i always consider that as "expensive" meals at home.
i still remember everything.....

i still remember how sad i was after i got married. not because i wasnt happy living with my husband. but i miss them terribly. i realized that i will someday wont be able to spend most of my time with them....

to mak and ayah, i never forget what you did for me. 

Monday, November 2, 2015

I have decided...

Hello all. I have decided to come back from the world of blogging.
It has been months (or was it years?) since I've updated this blog so I doubt anyone still checking/reading it.

Welcome back, mummy.

Tuesday, February 11, 2014

blog ini macam dah nazak dah

aih. dah takde masa nak update. dulu update ckp pasal kahwin je. ni nak update pasal anak. tapi takde masa.

dah tak tahu nak update ape. masak pon dah jarang sangat dah. takkan nak update pasal kehidupan sendiri.bosan kot.

plus ada ke orang baca blog ni lagi? heh

Wednesday, December 4, 2013

anak ayah

saya membesar dengan menjadi anak kesayangan ayah.

apa nak semua dapat. tapi tak semestinya tak pernah kena marah. ayah marah lepas tu cepat2 pujuk balik.

my dad and myself macam ada satu unexplained connection. macam kalau saya tiba2 tak sihat, time2 tuhla ayah akan call. macam tahu-tahu je saya sakit.

macam jugak kalau rasa tiba2 nak call ayah, time tuhla dapat tahu ayah tak berapa sihat.

sejak akhir-akhir ni, kelihatan ayah uzur sangat. kurus sangat. makan pon tak berapa lalu.

mata ayah pon dah tahap teruk. kadang2 kabur, kadang tak nampak. sedih bila tengok ayah.

3 years back, mata ayah pon teruk jugak, tapi masih dapat lihat. ayah cakap ayah tahu macam mana muka lica masa kecik. at least dapat jugak ayah nampak masa saya kahwin. dapat jugak ayah jadi wali saya. alhamdulillah.



sedih. sebab sekarang ayah macam tak mengaku ayah tak tahu macam mana muka humaira, muka hana.

lagi sedih sebab there's nothing much i can do except i will try to spend time dengan ayah. nak bawak pergi jalan pon ayah tak interested sangat. tempat baru lagi susah ayah nak move.

kadang2 balik hujung minggu pon ayah banyak berehat kat dalam bilik. penat dengan dialisis lagi.

ah, alangkah baiknya jika tidak berkahwin. boleh duduk dengan ayah. boleh berbakti dekat ayah.

sekarang hanya dapat bawak cucu2 balik ke rumah.

tak tahu kenapa, tapi saya sedih sangat lepas cakap dengan ayah tadi.



Thursday, October 17, 2013

main masak - masak : Humaira's Favourite Lasagna

Lasagna is one of Humaira's favourite food. It's so easy to sneak in veges and most of the time she finishes her bowl (I put into small ramekins for her)



This is my first try so I think I need to add more veges like zucchini or mushrooms next time..hmm but i think i need to improve on the meat sauce

very simple recipe...

for the meat sauce u need:-
red onion, garlic, leek, carrot, minced beef (or chicken), chopped tomatoes (i have the canned type, so im using that one), tomato puree, fresh tyhme, olive oil


first step. heat the olive oil, saute onion, leek and carrot. make sure carrot and leek (esp.) soft..saute about 10mins. medium heat ye. then add the garlic , cook for about 1-2 min. set aside.

then brown the minced beef over a high heat.then add everything (all the ingredients above)..bring to boil..reduce the heat and simmer or 30mins until thickened.

for the cheese sauce. u need butter, cornflour, milk, gruyere cheese, cheddar cheese, parmesan cheese, dijon mustard.


to make the cheese sauce, put the butter, cornflour and milk. medium heat and stirring constantly until sauce comes to boil and thickens. simmer for 1-2mins, remove from heat and stir the mustard and the 3 cheese until smooth.

layer the lasagna ( i use the instant ones sebab pemalas) ..meat sauce and cheese sauce ikut suka hati :P

sprinkle over the parmesan, bake for 30 mins ( since i use small ramekins i only bake 25mins max, most of the time lesser than that ) until golden brown on top.


mummies, cubalah. the cheese sauce mmg sedap. but the meat sauce tu macam ada something yg lacking. original resepi ada balsamic vinegar. ppl commented in my facebook cakap tak boleh guna balsamic vinegar sebab tak halal. i dont know, ive consumed before tapi sebab now dah was-was i stop using it.

i will try again this weekend with some additional ingredients. will let you know the final result.

Thursday, October 10, 2013

main masak-masak : nectarines and apples

hai. lama tak update. tiba-tiba nak show off skills memasak .. haha

since hana dah genap 6 bulan..(bulan ogos), i ada cuba-cuba  beberapa resepi..dah ada dapur sendiri ni, takkan taknak biar berasap sikit kan. masak untuk suami kadang2 je sebab tak hebat so cuba-cuba resepi untuk anak-anak je.

tried a few and yg i post ni (more coming soon!) one of hana's favourite!

nectarines and apples.



ini memang ikut resepi annabel karmel. easy peasy. sedap. dan campak2 je.

mula2 beli apples, nectarines and butter.

dalam resepi suruh pakai epal hijau. tapi saya takde epal hijau. pakai apa yang ada. better use unsalted butter tapi hanya ada buttercup je dalam fridge. nectarines ada banyak jenis. kaler putih la kaler kuning la. sejujurnya saya tidak pernah makan nectarines sebelum ini, so first time guna, beli yang jenis isi putih (sebab murah sikit, heh)


lepas tu buang kulit and ambil isi (nectarines & apples). dalam resepi ada letak couple of spoon of apple juice. itupon i takde dalam fridge. apa yang anda boleh buat, potong epal macam biasa (cubes/ chopped or buat la apa shj, just make sure skin off) letak dalam blender letak air sikit...blend sikit so dapat la "apple juice" tu sikit. hehehe

panaskan kuali, letak butter sikit (sikit je, taknak rasa "buttery" sgt), letak epal dan "apple juice" yang dah di blend.

lepas tu boleh letak nectarines.


kacau kacau kacau.

hm...boleh tunggu sampai nectarines and apples tu hancur..






medium heat saje sebab taknak sampai apples and nectarines tu mcm "terkaramel".....

lepas tu boleh blend or kalau baby anda dah besar sikit die boleh kunyah2...


verdict: sedap, manis. my advice, pilih epal dan nectarine yg macam dah masak sikit...


cubalah!

Wednesday, September 4, 2013

uh hello?

hello. ah nampaknya blog ni macam dah bersawang. lama jugak tak menjenguk blog orang lain. ada yang dah kahwin. ada yang dah beranak. ada yang dah beli rumah. dan ada juga yang masih tahap sama. untuk saya, semuanya sama sahaja. kehidupan sebagai seorang isteri, anak dan mummy ni tak pernah sama. sama ada terlalu happy. atau terlalu penat.

betul kata orang, rezeki tu dalam macam2 bentuk.

anak masih dua. dua-dua sihat. dua-dua membesar dengan jayanya. alhamdulillah.

ah, rasanya macam dah kena start balik memblog ni. nak cari masa nak blog tu agak mencabar. heh.

till then, adios.

eh sebelum tu, meh tepek gambar humaira paling latest.





lepas ni nak tulis apa pulak ye?

Saturday, July 13, 2013

things i love to do

quit my job.
become a fulltime housewife.
cook. bake. every single day.

oh someday. i wish.



Wednesday, July 10, 2013

"Sometimes people can't afford the best, so they buy the best they can afford."

god.  i hate people who judged.

judge on how you dress up. job. kids. family. ah sometimes i dont understand why these ppl got extra time to talk about me.

to you, duh. i am nobody. so please stop talking about me.

Tuesday, April 23, 2013

turning two

another 4 months and she's two. suami setuju throwing a birthday party for her dekat nursery. yay for mummy. feels like baking the birthday cake. nothing fancy asalkan taste good. am not sure nak bagi ape dekat all the kids. ideas. i need ideas. pls help?




Thursday, March 28, 2013

"how is it having two kids?"

Ok let see..

1. So far pergi mana2 still ok. we just make sure Humaira had enough sleep before leaving and Hana is sleeping before we leave. i can foresee that we need another stroller but not now...as for now, going out with these two girls still manageable. phew!

2.Nasib baik im staying with the in laws. Whether they help to feed Humaira or my Husband. as for Hana, she accepts both breasts and bottle . PHew! No nipple confusing. Ah I hope that stays forver, babygirl.

3.Bedtime. Both sleep through the night. Alhamdulillah.

So far so good kan? okay i have to stop now. Hana and Humaira dah bangun.


Thursday, March 21, 2013

syukur

a friend of mine had a baby a week ago. and the baby dies.

ah can you imagine? carrying a baby in your womb for 9 months and then a week later the baby gone? just like that. it made me realize how lucky i was. i had a smooth pregnancy..and the labour wasnt that long!. alhamdulillah.

our paychecks not that high. we dont drive fancy cars. but true, rezeki tu ada di mana2. for my case, both my girls are my rezeki generator.

humaira is so me. she reminds of me. she's my mini me. sometimes i wish she has asri's chracter. my husband is very patient. i wish she follow that trait but no. she screams. and yes, she bites. but i love her no matter what.  she loves gymboree. no i havent sign her up yet. last week we went to bangsar village and she saw the gymboree she was literally running and say yeay. and when she realized we werent going to that place..abes..buat scene. i think the owner recognizes asri and asri walked off cepat2. yes i plan to send her there soon. soon? i dont know how soon is soon. heh

her vocab has grown tremendously. she can say abah. meme. mak. cino. acap. ginger. grey. angah. as. atuk. rice. nose. eyes. adik hana. okay and she call herself gegirl. she loves cats. she loveessss dogs. she loves park. she enjoys outdoor activities. she loves shoes and bags. (told ya, she's me) we havent potty train hr yet but whenever she wants to shishi or yak yak she will say the word. sometimes when she farts pon die cakap yak yak. ha ha.and she loves her adik. (sometimes)

baby hana pulak is such a sweetheart. i can say, its very easy to take care of her. and its so easy to bring her to the mall. not fussy at all. ah, i hope that stays forever. did i mention she is a valentine baby? now, we've got a reason to celebrate the day! haha

ive only have like three weeks left before going back to the office. gah, we havent decide where to send baby hana yet. we've got couple of places to choose. there are pros and cons. we just need extra time to think.

never in my wild dreams i thought i will have two babies in less than three years. fast or fertile or whatever you called that- i think both of my girls are the best gifts i could have asked for.  syukur sangat :)


precious

time really flies when we are having a goood time. i didnt enjoy my confinement..but am not complaining either. i get to go out. i get to go to bsc (almost every week) confinement was pretty okay basically...and of course i didnt get my shape back--but who cares? i still have few days left -ive lost count already

i tell you what. having a baby and another baby (humaira still a baby haha) memang penat. super penat. alhamdulillah im staying with the in laws and they helpppp a lot. cant imagine living with these two girls later dekat rumah sendiri.

i miss my blog. got tons of stories to share. will try to find time.

Humaira & Hana